Strefa Bydło

Dlaczego hodowcy wybierają bydło rasy limousine?

Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk; Instytut Technologiczno-Przyrodniczy w Falentach

 

Bydło rasy limousine jest jedną z najpopularniejszych ras bydła mięsnego na świecie. Jest ono cenione przez hodowców ze względu na duże zdolności adaptacyjne do trudnych warunków środowiskowych, wysoką płodność krów, łatwe wycielenia, oraz dobre przyrosty, wysoką wydajność rzeźną i znakomitą jakość mięsa. Oprócz hodowli czystorasowych, limousine wykorzystywane jest także w krzyżowaniu towarowym.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.