Strefa Drób

Zalety i wady chowu drobiu na wybiegach

Dawid Ziobro1, Karolina Wengerska2, Remigiusz Bagrowski1, Anastasiya Ramankevich1, Kamil Drabik2, Justyna Batkowska2

1Studenckie Koło Naukowe Biologii, Hodowli i Użytkowania Drobiu

2Instytut Biologicznych Podstaw Produkcji ZwierzęcejUniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

 

Od tysięcy lat ptaki dostarczają człowiekowi pożywienia w postaci jaj i mięsa. Początkowo pozyskiwano je w warunkach naturalnych, potem rozpoczął się proces udamawiania zwierząt gospodarskich, co dało początek także katalogowi gatunków ptaków, które obecnie zalicza się do drobiu (Ustawa z dnia 10 grudnia 2020 r. o organizacji hodowli i rozrodzie zwierząt gospodarskich, Dyrektywa Rady 2009/158/WE).

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.