Strefa Drób

Proces inkubacji jako ważny czynnik jakości piskląt

Bartosz Korytkowski

 

Na zdolność wylęgową jaj, a tym samym na jakość piskląt wpływa bardzo wiele czynników. To są czynniki związane z żywieniem i utrzymaniem stada rodzicielskiego, postępowaniem z jajami od zniesienia do chwili nałożenia ich do inkubatora (zbiór jaj, ich ocena, warunki przetrzymywania, transport do zakładu wylęgowego), a ostatnim nie mniej ważnym czynnikiem wpływającym na zdolność wylęgową i jakość piskląt jest technika inkubacji jaj w zakładzie wylęgowym i postępowanie z pisklętami po ich wylęgu.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.