Archiwum
Smoked Eggs Europe, czyli wędzone jaja kurze
Annegien i Gijsbert Bos z Niderlandów (Fot. 1) są twórcami innowacji smakowej w Europie – wędzonych jaj kurzych. Smoked Eggs Europe to prawdziwy start-up, dlatego też małżeństwo otrzymało dotację na rozwój od regionalnego rządu (www.poultryworld.net). Wędzone jaja do dań wytrawnych oraz na słodkoPoprzez precyzyjne dopasowanie parametrów wędzenia, powstaje wyjątkowy aromat i smak jajka. Posmak wędzonego dymu jest specyficzny, ale nie dominujący. Niektórzy podają, że jaja w smaku przypominają sos BBQ (barbecue), dzięki czemu spożywając je można odnieść wrażenie, iż konsumuje się jajko z wędzonym boczkiem. Jajka są smaczne i mogą być spożywane na różne sposoby: w sosie, gotowane lub smażone, ale także np. w formie majonezu. Możliwości są nieograniczone (www.smokedeggs.nl).
Pozostało 90% tekstu
Artykuł został opublikowany w Hodowcy Drobiu 3/2022. Kup to e-wydanie (12,00 zł) TUTAJ.
Czas realizacji zamówienia: do 2 dni roboczych