Strefa Drób

Mięso drobiowe wyprodukowane w laboratorium dostępne w Europie?

Jeden z czołowych producentów drobiu w Europie nawiązał współpracę z izraelskim przedsiębiorstwem, które zajmuje się rozwojem mięsa produkowanego w laboratorium. Wspólnie zamierzają wprowadzić produkty z mięsa laboratoryjnego z kurczaka, indyka i kaczki do oferty dla konsumentów europejskich. Niemiecka grupa PHW rozpoczęła współpracę z izraelskim Super Meat, zajmującym się innowacyjnymi technologiami spożywczymi. Partnerstwo umacniane jest przez wspólną misję obu marek, polegającą na wprowadzeniu produktów z mięsa laboratoryjnego do powszechnego użytku w Europie. Głównym celem podjętych działań jest dostarczenie Europie mięsa drobiowego wyhodowanego w laboratorium. Producenci wierzą, że mięso wyprodukowane w laboratorium usprawni system produkcji żywości, jednocześnie zmniejszając emisję dwutlenku węgla i zwiększając bezpieczeństwo żywności.

 

 

Pozostało 90% tekstu

 

Artykuł został opublikowany w Hodowcy Drobiu 5/2022. Kup to e-wydanie (12,00 zł) TUTAJ.

Czas realizacji zamówienia: do 2 dni roboczych

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.