Strefa Trzoda

Ocena wysokobiałkowych pasz ekstrudowanych w mieszankach dla świń na podstawie wyników krajowych badań

Anita Zaworska-Zakrzewska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka; Katedra Żywienia Zwierząt, Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

 

Osiągnięcie wysokiej produkcyjności zwierząt, możliwe jest dzięki wykorzystaniu odpowiednio zbilansowanej i bardzo dobrej jakości paszy. Racjonalne żywienie ma na celu zapewnienie wysokiej jakości białka, komponentów mineralnych wraz z witaminami oraz odpowiednej energetyczności. Świadomość hodowców i producentów zwierząt, intensyfikacja produkcji, istotny rozwój technologii przyczynił się do wzrostu nacisku ze strony hodowcy na odpowiednie bilansowanie dawki pokarmowej zwierząt i wyszukiwanie najbardziej korzystnych rozwiązań, pod względem jakościowym i ekonomicznym.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.