Strefa Trzoda

Sektorowe ogrzewanie chlewni

Przemysław Marek

 

Czasy, gdy chlewnie były nieogrzewanymi pomieszczeniami, o bardzo wysokim stężeniu wilgoci minęły. Obecnie nowoczesne obiekty, w których prowadzi się intensywny chów są wyposażone w systemy ogrzewania i wentylacji. A powód tego jest prosty, wszelkie nakłady ponoszone na zapewnienie zwierzętom optymalnego mikroklimatu zwracają się, ponieważ dobrostan jest warunkiem uzyskania oczekiwanych wyników produkcyjnych. W nieogrzewanych obiektach, świnie częściej chorują, pobierają więcej paszy i wolniej rosną. To się po prostu nie opłaca.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.