Strefa Bydło

Hodowca Bydła 5/2023

okl HB 2023 05

HODOWCA BYDŁA

Numer: 5/2023

ISSN 1732-1921

Artykuły:

  • Potrzeby wodne trwałych użytków zielonych
    Barbara Wróbel
  • Nanotechnologia w hodowli bydła?
  • Technologia produkcji kiszonek z traw i roślin bobowatych drobnonasiennych
    Adam Radkowski, Iwona Radkowska
  • Zasady stosowania mocznika w żywieniu bydła
    Renata Gabryszuk, Mirosław Gabryszuk
  • Produkcyjność krów w Polsce w 2022 r.
    Katarzyna Markowska
  • Fizjologia stresu cieplnego u krów wysokowydajnych
    Wpływ na pobranie paszy i rozród – cz. I

    Kamil Siatka
  • Prawidłowy odchów cieląt na jałówki
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • Wolnostanowiskowy system utrzymania nie eliminuje problemów ze zdrowotnością kończyn – cz. I
    Kamil Siatka
  • Bydło opasowe – behawior rozrodczy
    Ewa Januś
  • XXVIII Zimowa Szkoła Hodowców BydłaPrzeczytaj cały
    Katarzyna Markowska

Aktualności branżowe:*

  • Rynek mleka – ceny PL
  • Rynek mleka – handel PL
  • Rynek mleka – produkcja i handel UE
  • Produkcja mleka w UE
  • Rynek mleka – handel UE
  • Rynek mięsa – handel UE
  • Rynek mięsa – ceny PL
  • Rynek mięsa – ceny/handel
  • Handel mięsem w 2022 roku
  • Handel bydłem w 2022 roku
  • Produkcja mięsa w UE
  • Rynek materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • Dodatki do zakiszania.
    Gdzie kupić?
  • Skup i ubój bydła

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
12 zł
Kup prenumeratę
115 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.