Strefa Bydło
okl HB 2025 05

HODOWCA BYDŁA

Numer: 5/2025

ISSN 1732-1921

Artykuły:

  • Jak powinno wyglądać dobre pastwisko?
    Renata Gabryszuk, Mirosław Gabryszuk
  • Plonowanie trwałych użytków zielonych w PolscePrzeczytaj więcej
    Stefan Grzegorczyk
  • Innowacje na użytkach zielonych
    Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  • Ochrona zasiewów kukurydzy przed chwastami
    Hubert Waligóra
  • Kto ma kukurydzę ten ma mleko, kto ma trawy ten ma pieniądzePrzeczytaj więcej
    Monika Kopaczel-Radziulewicz
  • Stres oksydacyjny u bydła – sposoby jego łagodzeniaPrzeczytaj więcej
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • Zaburzenia w rozrodzie krów mlecznych spowodowane stresem cieplnymPrzeczytaj więcej
    Alicja Kowalczyk
  • DeLaval podnosi jakość mleka dzięki przełomowemu czujnikowiPrzeczytaj cały
  • Nowoczesne metody śledzenia wycieleń
  • Wyzwania związane z zasuszeniem wysokowydajnych krów mlecznych
    Anna Wilkanowska
  • Wykorzystujemy potencjał bydła do opasu na suchoPrzeczytaj więcej
    Monika Kopaczel-Radziulewicz

Aktualności branżowe:*

  • Rynki globalne mleka i mięsa wołowego
  • Ceny skupu mleka i sprzedaży produktów mleczarskich
  • Ceny skupu bydła rzeźnego w Polsce
  • Ceny mleka w krajach UE
  • Ceny skupu młodego bydła rzeźnego w krajach UE
  • Ceny skupu zbóż i sprzedaży materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • KSIĄŻKA Hodowla polskiego bydła czerwonego w Polsce
  • NOWOŚĆ Katalog Firm Paszowych 2024
  • MAPA  Zestawienie firm zajmujących się skupem i ubojem bydła

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
14 zł
Kup prenumeratę
150 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.