Strefa Drób

Hodowca Drobiu 4/2016

W numerze:

  1. Ponad pół wieku genetycznego doskonalenia nieśnych i mięsnych kur Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Rola prebiotyków i probiotyków w funkcjonowaniu przewodu pokarmowego ptaków Anna Wilkanowska
  3. Imbir w profilaktyce chorób stawów i stanów zapalnych Katarzyna Łagowska
  4. Mączka wapienna z muszli morskich dodatkowym źródłem wapnia w mieszankach paszowych dla zwierząt Kompasz
  5. Przydatność owsa nagiego w żywieniu Alina Rachwał
  6. Indykpol udostępnia hodowcom przełomowy program Mobilny Asystent Chowu Indykpol
  7. „Wytrwale do sukcesuDeuka
  8. Kokcidin, skuteczna profilaktyka kokcydiozy Marcin Majcher, INTERMAG
  9. PW AMIGO zaprasza do współpracy producentów jaj konsumpcyjnych Amigo
  10. Salmonellozy drobiu programy zwalczania oraz aktualny poziom zatruć pokarmowych wśród ludzi w Polsce i krajach Unii Europejskiej Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Biofilm w systemach pojenia – zagrożenie mikrobiologiczne Katarzyna Jankowska
  12. Odnawialne źródła energii – energia słoneczna Bartosz Korytkowski
  13. Jakość jaj w różnych systemach utrzymania kur niosek Henryka Korytkowska
  14. Nieprawidłowości managementu przyczyną uszkodzeń skóry u brojlerów Alina Rachwał
  15. Ayam cemani intrygująca rasa kur o czarnym mięsie Marcin Różewicz, Katarzyna Łagowska
  16. Hodowco! Sprawdź na co idą Twoje pieniądze! redakcja

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.