Strefa Drób

Hodowca Drobiu 10/2014

W numerze:

  1. Skaza moczanowa drobiu Joanna Marć-Pieńkowska
  2. Rozdrabnianie nasion rzepaku na pasze dla drobiu Agnieszka Misiura, Tomasz Misiura
  3. Preparaty warzywne, owocowe i ziołowe w produkcji drobiarskiej Agnieszka Misiura, Tomasz Misiura
  4. Wiedza z terenu - kluczem do rozwiązania problemów fermowych Łukasz Pączkowski
  5. Mechanizm odpowiedzi immunologicznej u ptaków Oliwia Duszyńska-Stolarska
  6. Jodowane jaja Alina Rachwał
  7. W trosce o polskich hodowców indyków, czyli Akademia Indyka coraz bliżej www.akademiaindyka.deheus.pl 
  8. Dzień otwarty na fermie drobiu - Borów, 18 września 2014 Dariusz Krawczyk
  9. Wylęgarnia Cobb Germany Wiesenena wyprodukowała swoje 100 milionowe pisklę Cobb Germany
  10. Otwarcie kolejnej Woliery Fienhage Techeuromont 
  11. Włókno - zapomniany składnik paszy w produkcji drobiu Katarzyna Sartowska
  12. Istota oświetlenia w kurnikach Bartosz Korytkowski
  13. Choroby układu oddechowego. Można im zapobiec? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  14. Jaka powinna być barwa mięsa drobiowego? Anna Wilkanowska
  15. Wpływ pochodzenia kurcząt brojlerów na skład tuszki Aleksandra Dymarkowska
  16. XXVI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" Katarzyna Markowska
  17. Edukacyjne zamierzenia Bioinżynierii Zwierząt. Inauguracja roku akademickiego 2014/2015 na Wydziale Bioinżynierii Zwierząt w Olsztynie Katarzyna Markowska, Dariusz S. Minakowski
  18. Odpady z ferm i opłaty za korzystanie ze środowiska Emilia Chojnowska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.