W numerze:
- Jakie odszkodowania przysługują, a jakie rekompensaty za ptasią grypę?
- Ograniczenia w eksporcie drobiu
- Ptasia grypa - sytuacja w Europie w 2016/2017 r.
- Nowe decyzje wykonawcze komisji UE ws. ptasiej grypy
- Ptasia grypa już w 55 stadach
- Możliwe wybiegi dla gęsi
- UE znosi tymczasowy zakaz importu mięsa drobiu z Ukrainy
- Jak szerzy się wirus ptasiej grypy? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- 100 lat badań naukowych nad żywieniem drobiu, cz. I Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
- Tłuszcz w żywieniu drobiu Komentarz do artykułu „Niekorzystny wpływ zjełczałych tłuszczów dla drobiu” Zenon Zduńczyk, Jan Jankowski, Andrzej Koncicki
- Drożdże w żywieniu drobiu Bartosz Korytkowski
- Wpływ grubości skorupy jaj na wylęgowość kurcząt brojlerów Alina Rachwał
- Technologia in ovo nowoczesnym narzędziem produkcji drobiarskiej Oliwia Duszyńska-Stolarska
- Ogrzewanie podłogowe na fermach Sylwia Łojewska, Dorota Witkowska
- Jak obiektywnie ocenić mięso drobiowe? Milena Biegniewska
- Problemy i perspektywy szczepień Zdzisław Gliński
- Rynek kurcząt Premium stale rośnie Paul van Boekholt
- Produkcja drobiu bez antybiotyków jest możliwa Katarzyna Markowska
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł TUTAJ