Archiwum
Hodowca Drobiu 6/2019
W numerze:
- Stan zdrowotny stada rodzicielskiego kur mięsnych, a produkcyjność jego potomstwa – brojlerów Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski, Grzegorz Tomczyk
- Funkcjonalne składniki paszy, które modulują mikroflorę jelitową Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Ponad połowa amerykańskich brojlerów produkowana jest bez antybiotyków
- Stres cieplny – fizjologia, zapobieganie, straty Bartosz Korytkowski
- Diety dla brojlerów i niosek w warunkach stresu cieplnego Alina Rachwał
- Święto Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach i uroczystość nadania tytułu Doktora Honoris Causa prof. Janowi Jankowskiemu z UWM w Olsztynie Katarzyna Markowska, Dariusz S. Minakowski
- Pasze stosowane w żywieniu gęsi Jakub Biesek, Michelle Paradowska
- Wykorzystanie pasz leczniczych w medycynie weterynaryjnej Oliwia Duszyńska-Stolarska
- Wpływ przechowywania jaj na cechy jakościowe Katarzyna Jankowska
- Kolibakterioza najczęściej leczona choroba u kur niosek Maciej Kucharski
- Najczęstsze wady mięsa drobiowego – białe włókna Anna Wilkanowska
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł TUTAJ