Strefa Drób

Hodowca Drobiu 6/2015

W numerze:

  1. Polska drobiarstwem stoi
  2. Rośnie produkcja indyków Marian Biegański
  3. Olej lniany jest dobry na linoleum, pokost, farbę olejną, ceratę i kit okienny Teresa Majewska
  4. Wpływ diety na skład mikroflory przewodu pokarmowego kurcząt brojlerów Anna Wilkanowska
  5. Nasiona bobiku w dietach dla drobiu Anita Zaworska
  6. Ile grochu można wprowadzić do mieszanki dla kurcząt rzeźnych? Mariusz Pietras, Tadeusz Barowicz
  7. Szczepienia jako jedna z podstawowych strategii walki z kokcydiozą w stadach reprodukcyjnych brojlerów kurzych Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Grypa ptaków Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  9. Wywiad z Helen Wojcinski - doktorem nauk weterynaryjnych, specjalistą w zakresie zdrowia drobiu, menadżer ds. nauki i technologii Hybrid Turkeys na temat epidemii ptasiej grypy w Ameryce Północnej 
  10. Immunoprofilaktyka u drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  11. Możliwości kontroli populacji much na fermie Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
  12. Cedrob Pasze na Mazowieckich Dniach Rolnictwa 2015 Cedrob Pasze
  13. Problematyka chorób grzybiczych u drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska, Milena Górecka
  14. Zasady użytkowania kur nieśnych w systemie ekologicznym Bartosz Korytkowski
  15. Na co warto zwrócić uwagę przy wyborze dostawcy gazu płynnego? Novatek
  16. Zasady utrzymania i żywienia ogólnoużytkowych kurek nieśnych w gospodarstwach drobnotowarowych Joanna Marć-Pieńkowska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.