W numerze:
* Aktualności branżowe: Drobiarstwo w liczbach - wylęgi piskląt w latach 2014-2021; Wstawienia kur reprodukcyjnych w latach 2011-2021; Ogniska wysoce zjadliwej ptasiej grypy u drobiu; Rynek mięsa drobiowego – ceny Polska; Rynek mięsa drobiowego – ceny UE; Handel mięsem drobiowym w latach 2019/2020; Handel drobiem żywym w latach 2019/2020; Handel mięsem drobiowym w I półroczu 2021; Handel drobiem żywym w I półroczu 2021; Rynek jaj – ceny Polska; Handel jajami w latach 2019/2020; Handel jajami w I póroczu 2021 r.; Rynek jaj – ceny UE; Rynek materiałów paszowych;
* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online
- Białko owadzie – możliwości zastosowania w żywieniu drobiu i aktualny stan prawny Joanna Marć-Pieńkowska
- Mikrobiota jelitowa – jakie ma znaczenie dla wydajności kurcząt? Sara Dzik
- Kontrola kokcydiozy w stadach drobiu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Warunki przechowywania jaj a ich jakość Dominika Krakowiak, Karol Gomółka, Karolina Wengerska, Kamil Drabik, Justyna Batkowska
- Skażenia tuszek kurcząt rzeźnych bakteriami Salmonella i Campylobacter Sebastian Wlaźlak
- Systemy kondycjonowania ściółki Bartosz Korytkowski
- Bioasekuracja w gospodarstwach utrzymujących drób - zmiany proponowane przez GIW
- Zielononóżka kuropatwiana kura o zielonych nogach ciągle popularna Marta Kosińska, Łukasz Czerniawski, Karolina Makowska, Kornel Kasperek, Justyna Batkowska
Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*
* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online
Kup ten numer - 9.50 zł TUTAJ
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł TUTAJ