Strefa Drób

Hodowca Drobiu 6/2021

HD 6.2021 okl

W numerze:

*Aktualności branżowe: Drobiarstwo w liczbach; Ogniska wysoce zjadliwej ptasiej grypy u drobiu; Rynek mięsa drobiowego – ceny; Rynek mięsa drobiowego – handel 2019/2020; Rynek drobiu żywego – handel 2019/2020; Rynek mięsa drobiowego – handel I kwartał 2020/2021; Rynek drobiu żywego – handel I kwartał 2020/2021; Rynek jaj – ceny Polska; Rynek jaj – handel 2019/2020; Rynek jaj – handel I kwartał 2020/2021; Rynek jaj – ceny UE; Rynek materiałów paszowych.

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Utrzymywanie drobiu w systemach wolno wybiegowych – korzyści Oliwia Duszyńska-Stolarska
  2. Problemy mięsa in vitro w parlamencie europejskim Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  3. Higiena i zagrożenia mikrobiologiczne jaj Katarzyna Jankowska
  4. Dobrostan w intensywnej produkcji kurcząt rzeźnych Sebastian Wlaźlak, Kamil Kądziołka
  5. Biologia pleśniakowca lśniącego Joanna Marć-Pieńkowska
  6. Zwalczanie choroby zakaźnej u zwierząt - kilka porad dla hodowcy Przemysław Lech
  7. Kapłon – produkt ekskluzywny - historia oraz produkcja Jakub Urban, Damian Bień, Monika Michalczuk

 

Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 9.50 zł  TUTAJ

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.