Strefa Drób

Hodowca Drobiu 5/2021

HD 5.2021 okl

W numerze:

*Aktualności branżowe: Drobiarstwo w liczbach; Ogniska wysoce zjadliwej ptasiej grypy u drobiu; Rynek mięsa drobiowego – ceny; Rynek mięsa drobiowego – handel; Rynek jaj – UE; Rynek jaj – handel; Rynek jaj – ceny; Rynek materiałów paszowych.

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Jak zmieni się drobiarstwo w Polsce i na świecie? Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Czy aby na pewno probiotyki są konieczne w produkcji drobiarskiej? Joanna Marć-Pieńkowska
  3. Wpływ temperatury i wilgotności w okresie upałów na produkcję drobiu Bartosz Korytkowski
  4. Choroby wywoływane przez robaki pasożytnicze u kaczek Katarzyna Królaczyk
  5. Hodowla i produkcja kaczek w Polsce Teresa Skiba
  6. Odchów gęsi reprodukcyjnych i jego wpływ na wyniki nieśności – cz. 1 Zbigniew Sztramkowski

 

Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

Kup ten numer - 9.50 zł  TUTAJ

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

 

 

 

 

ARCHIWUM

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.