Archiwum
Hodowca Drobiu 3/2021
W numerze:
*Aktualności branżowe: Drobiarstwo w liczbach; Rynek mięsa drobiowego – ceny; Rynek mięsa drobiowego – handel; Rynek drobiu żywego – handel; Rynek jaj – ceny; Rynek jaj – UE; Rynek jaj – handel; Rynek zbóż; Ogniska wysoce zjadliwej ptasiej grypy u drobiu
* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online
- Poprawa zdrowia jelit poprzez modulację mikrobioty przewodu pokarmowego kurcząt Aleksandra Bełdowska, Sebastian Wlaźlak, Jakub Biesek
- Czynniki wpływające na produkcję pasz w Unii Europejskiej Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz
- Inhibitory trypsyny z soi mają wpływ na przyrosty i zdrowe jelita kurcząt Alfred Blanch
- PROGRES® Kwasy żywiczne– naturalne wsparcie bariery jelitowej i potencjału produkcyjnego drobiu Katarzyna Sartowska-Żygowska
- Poprawa jakości jaj poprzez stosowanie dodatków paszowych Damian Spustek, Dominika Krakowiak, Kamil Drabik, Justyna Batkowska
- Choroby niedoborowe u drobiu Maciej Kucharski
- Ochrona hodowli przed salmonellą i przegrzaniem Concordia Polska Grupa Generali
- Nowy rok, nowy parapodatek, nowe podwyżki cen prądu. Jak ich uniknąć? Brewa Efektywna Energia
- Poubojowa ocena kurcząt rzeźnych Bartosz Korytkowski
- Ptasia grypa – choroba układu oddechowego w małych przydomowych stadach Joanna Marć-Pieńkowska
- Nowe spojrzenie na ściółkę drobiową Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
- Ptasia grypa – czy gęsi muszą być zamknięte? Przemysław Lech
Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*
* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł TUTAJ