Strefa Drób

Hodowca Drobiu 2/2022

HD 2 2022

W numerze:

* Aktualności branżowe: Wylęgi piskląt; Rynki globalne, 4 tydzień 2022; Ceny skupu drobiu rzeźnego; Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE; Handel mięsem drobiowym w okresie I-XI 2021 r.; Ceny skupu i sprzedaży jaj; Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE; Handel jajami w okresie I-XI 2021 r.; Ceny materiałów paszowych; Produkcja mięsa drobiowego w UE w okresie I-X 2021 r.; Występowanie ognisk ptasiej grypy u drobiu w Polsce

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Modulowanie mikrobioty jelitowej w kształtowaniu zdrowia drobiu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  2. Diagnostyka oraz sposoby zapobiegania zakaźnemu zapaleniu oskrzeli u kur Oliwia Duszyńska-Stolarska
  3. Zasady żywienia kaczek Teresa Skiba
  4. Bioasekuracja poza budynkiem Katarzyna Jankowska
  5. Pasożyt Eimeria spp. ciągłym problemem w produkcji drobiarskiej
  6. Termoregulacja – mechanizm wpływający na wydajność kurcząt rzeźnych
  7. Mikotoksykozy drobiu Bartosz Korytkowski
  8. Woda źródłem życia – jej wykorzystanie w produkcji drobiarskiej Agata Dankowiakowska
  9. Ukraina odnotowuje nieznaczny wzrost produkcji indyków
  10. Efektywna ochrona mikrobiologiczna kurnika dr Kirsty Gibbs - cały artykuł

 

Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 12.00 zł  TUTAJ
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 120.00 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.