Archiwum
Hodowca Drobiu 2/2022
W numerze:
* Aktualności branżowe: Wylęgi piskląt; Rynki globalne, 4 tydzień 2022; Ceny skupu drobiu rzeźnego; Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE; Handel mięsem drobiowym w okresie I-XI 2021 r.; Ceny skupu i sprzedaży jaj; Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE; Handel jajami w okresie I-XI 2021 r.; Ceny materiałów paszowych; Produkcja mięsa drobiowego w UE w okresie I-X 2021 r.; Występowanie ognisk ptasiej grypy u drobiu w Polsce
* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online
- Modulowanie mikrobioty jelitowej w kształtowaniu zdrowia drobiu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Diagnostyka oraz sposoby zapobiegania zakaźnemu zapaleniu oskrzeli u kur Oliwia Duszyńska-Stolarska
- Zasady żywienia kaczek Teresa Skiba
- Bioasekuracja poza budynkiem Katarzyna Jankowska
- Pasożyt Eimeria spp. ciągłym problemem w produkcji drobiarskiej
- Termoregulacja – mechanizm wpływający na wydajność kurcząt rzeźnych
- Mikotoksykozy drobiu Bartosz Korytkowski
- Woda źródłem życia – jej wykorzystanie w produkcji drobiarskiej Agata Dankowiakowska
- Ukraina odnotowuje nieznaczny wzrost produkcji indyków
- Efektywna ochrona mikrobiologiczna kurnika dr Kirsty Gibbs - cały artykuł
Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*
* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online
Kup ten numer - 12.00 zł TUTAJ
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 120.00 zł TUTAJ