Archiwum
Hodowca Drobiu 3/2022
W numerze:
* Aktualności branżowe: Wylęgi piskląt, Rynki globalne, 8 tydzień 2022, Ceny skupu drobiu rzeźnego, Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE, Handel mięsem drobiowym w 2021 r., Ceny skupu i sprzedaży jaj, Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE, Handel jajami w 2021 r., Ceny materiałów paszowych, Produkcja mięsa drobiowego w UE w okresie I-XI 2021 r., Występowanie ognisk ptasiej grypy u drobiu w Polsce
* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online
- Znaczenie jakości błonnika pokarmowego w dietach drobiu Teresa Skiba
- Lekooporność ogólnoświatowy problem Agata Dankowiakowska
- Procesy poprawiające jakość higieniczną pasz, a ich wpływ na zdrowie i produkcyjność drobiu Agnieszka Wilczek-Jagiełło, Andrzej Puchalski
- Czym jest biofilm? Sebastian Wlaźlak
- Metody szczepienia drobiu na świecie Stanisław Wężyk, Zbigniew Marks, Ryszard Gilewski
- Zachowanie się i wygląd chorych ptaków Bartosz Korytkowski
- Występowanie serotypów Salmonella w stadach drobiu w Polsce za lata 2019-2020
- Choroby grzybicze kaczek Katarzyna Jankowska
- Smoked Eggs Europe, czyli wędzone jaja kurze
- Dobrostan drobiu to dobra inwestycja
- Włosi nie popierają spożywania mięsa wyhodowanego w laboratoriach
Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*
* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online
Kup ten numer - 12.00 zł TUTAJ
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 120.00 zł TUTAJ