Strefa Drób

Hodowca Drobiu 3/2022

HD 3 2022

W numerze:

* Aktualności branżowe: Wylęgi piskląt, Rynki globalne, 8 tydzień 2022, Ceny skupu drobiu rzeźnego, Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE, Handel mięsem drobiowym w 2021 r., Ceny skupu i sprzedaży jaj, Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE, Handel jajami w 2021 r., Ceny materiałów paszowych, Produkcja mięsa drobiowego w UE w okresie I-XI 2021 r., Występowanie ognisk ptasiej grypy u drobiu w Polsce

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Znaczenie jakości błonnika pokarmowego w dietach drobiu Teresa Skiba
  2. Lekooporność ogólnoświatowy problem Agata Dankowiakowska
  3. Procesy poprawiające jakość higieniczną pasz, a ich wpływ na zdrowie i produkcyjność drobiu Agnieszka Wilczek-Jagiełło, Andrzej Puchalski
  4. Czym jest biofilm? Sebastian Wlaźlak
  5. Metody szczepienia drobiu na świecie Stanisław Wężyk, Zbigniew Marks, Ryszard Gilewski
  6. Zachowanie się i wygląd chorych ptaków Bartosz Korytkowski
  7. Występowanie serotypów Salmonella w stadach drobiu w Polsce za lata 2019-2020
  8. Choroby grzybicze kaczek Katarzyna Jankowska
  9. Smoked Eggs Europe, czyli wędzone jaja kurze
  10. Dobrostan drobiu to dobra inwestycja
  11. Włosi nie popierają spożywania mięsa wyhodowanego w laboratoriach

 

Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 12.00 zł  TUTAJ
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 120.00 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.