Archiwum
HODOWCA DROBIU
Numer: 3/2023
ISSN 1425-963X
Artykuły:
- Grypa ptaków w EuropiePrzeczytaj cały
- Fermentacja materiałów paszowych jako sposób na poprawę strawności
Marta Michalak - Wykorzystanie organicznych form selenu w żywieniu kurcząt brojlerów – wpływ na parametry jakościowe mięsa
Damian Konkol - Zataria multiflora – wpływ na produkcyjność i zdrowotność brojlerów
- Jaja klatkowe, czy konsument jest gotowy na wycofanie ich z rynku?Przeczytaj cały
Jakub Urban, Anna Rostkowska, Damian Bień, Arkadiusz Matuszewski, Patrycja Ciborowska, Monika Michalczuk - Substancje wspomagające wątrobę u kur niosek
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Jaja z podwójnym żółtkiem – czy nadal można je znaleźć w sklepie?
- Emisja amoniaku w produkcji drobiarskiej
- Amorficzna Ziemia Okrzemkowa
- Mięso drobiowe wyhodowane w laboratorium
- Aktualne podejście do oceny świeżości mięsa drobiowego
Aktualności branżowe:*
- Wylęgi piskląt
- Rynki globalne, 11 tydzień 2023
- Ceny skupu drobiu rzeźnego
- Handel mięsem drobiowym w 2022 roku
- Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
- Ceny skupu i sprzedaży jaj
- Handel jajami w 2022 roku
- Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
- Ceny materiałów paszowych
- Produkcja mięsa drobiowego w UE w latach 2020-2022
Ponadto w numerze:*
- Ptasia grypa – występowanie ognisk u drobiu w polsce (MAPA)
- MAPA Drób wodny gęsi i kaczki
- MAPA Pisklęta, produkcja, odchów, dystrybucja
- MAPA Producenci pasz dla drobiu
- MAPA Wyposażanie ferm drobiarskich
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
12 zł
12 zł
Kup prenumeratę
120 zł
120 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!