HODOWCA DROBIU
Numer: 4/2023
ISSN 1425-963X
Artykuły:
- Fitobiotyki – naturalne dodatki poprawiające zdrowotność
Jakub Urban, Damian Bień, Arkadiusz Matuszewski, Patrycja Ciborowska, Anna Zalewska, Kamil Lutostański, Martyna Batorska, Monika Michalczuk - Wpływ czynników żywieniowych na jakość pomiotu i występowanie FPD u drobiu rzeźnego
Monika Grzybulska, Weronika Ragus, Zuzanna Brzycka, Sebastian Wlaźlak - Wpływ wojny na sytuację producentów zbóż w Rosji i na Ukrainie
Vladislav Vorotnikov - Czynniki ograniczające zmiany jakościowe jaj podczas ich przechowywania
Zuzanna Brzycka, Weronika Ragus, Monika Grzybulska, Sebastian Wlaźlak - Występowanie i rozprzestrzenianie się gazowych zanieczyszczeń powietrza wokół ferm drobiu
Łukasz Wlazło, Bożena Nowakowicz-Debek, Wioletta Wnuk - Reowirusy – patogenność dla ptaków i ludzi
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Kokcydioza – powszechna choroba zwierząt
Katarzyna Jankowska - Jaja marynowane – czy na ten nowy produkt znajdzie się nabywca?
Iwona Chwastowska-Siwiecka - Wpływ stresu cieplnego na jakość mięsa brojlerówPrzeczytaj cały
Aktualności branżowe:*
- Wylęgi piskląt
- Rynki globalne, 15 tydzień 2023
- Ceny skupu drobiu rzeźnego
- Handel mięsem drobiowym w 2022 roku
- Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
- Ceny skupu i sprzedaży jaj
- Handel jajami w 2022 roku
- Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
- Ceny materiałów paszowych
- Produkcja mięsa drobiowego w UE w latach 2020-2022
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
12 zł
12 zł
Kup prenumeratę
120 zł
120 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!