HODOWCA DROBIU
Numer: 7/2023
ISSN 1425-963X
Artykuły:
- Bakterie kwasu mlekowego w produkcji drobiarskiej
Mateusz Roguski, Jakub Urban, Julia Janusz - Rośliny aromatyczne i ich ekstrakty w żywieniu drobiu
- Rola suplementacji w podnoszeniu wartości odżywczej jaj
Teresa Skiba - Problemy zdrowotne w stadach drobiu na tle zakażeń adenowirusami
Agnieszka Łoś, Andrzej Koncicki - Reakcje behawioralne a cechy użytkowe kur niosek
Joanna Rosenberger - Efektywne zwalczanie much na fermie drobiu
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Produkcja indyków za 5 miesięcy 2023 – to będzie trudny rok
Marian Biegański - Akceptowalność produktów drobiowych wzbogacanych różnym źródłem białka
- Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne w gotowanym kurczaku (tandoori)
- Nanocząsteczki jako metoda ograniczenia wzrostu drobnoustrojów w produktach drobiowych
Aktualności branżowe:*
- Wylęgi piskląt
- Rynki globalne, 27 tydzień 2023
- Ceny skupu drobiu rzeźnego
- Handel mięsem drobiowym w I kwartale 2023 roku
- Ceny skupu i sprzedaży jaj
- Handel jajami w I kwartale 2023 roku
- Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
- Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
- Produkcja mięsa drobiowego w UE w latach 2020-2022
- Ceny materiałów paszowych
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
12 zł
12 zł
Kup prenumeratę
120 zł
120 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!