Strefa Drób

Hodowca Drobiu 7/2023

okl HD 2023 07

HODOWCA DROBIU

Numer: 7/2023

ISSN 1425-963X

Artykuły:

  • Bakterie kwasu mlekowego w produkcji drobiarskiej
    Mateusz Roguski, Jakub Urban, Julia Janusz
  • Rośliny aromatyczne i ich ekstrakty w żywieniu drobiu
  • Rola suplementacji w podnoszeniu wartości odżywczej jaj
    Teresa Skiba
  • Problemy zdrowotne w stadach drobiu na tle zakażeń adenowirusami
    Agnieszka Łoś, Andrzej Koncicki
  • Reakcje behawioralne a cechy użytkowe kur niosek
    Joanna Rosenberger
  • Efektywne zwalczanie much na fermie drobiu
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • Produkcja indyków za 5 miesięcy 2023 – to będzie trudny rok
    Marian Biegański
  • Akceptowalność produktów drobiowych wzbogacanych różnym źródłem białka
  • Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne w gotowanym kurczaku (tandoori)
  • Nanocząsteczki jako metoda ograniczenia wzrostu drobnoustrojów w produktach drobiowych

Aktualności branżowe:*

  • Wylęgi piskląt
  • Rynki globalne, 27 tydzień 2023
  • Ceny skupu drobiu rzeźnego
  • Handel mięsem drobiowym w I kwartale 2023 roku
  • Ceny skupu i sprzedaży jaj
  • Handel jajami w I kwartale 2023 roku
  • Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
  • Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
  • Produkcja mięsa drobiowego w UE w latach 2020-2022
  • Ceny materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • Bezpłatne ogłoszenia drobne
  • MAPA Pisklęta, produkcja, odchów, dystrybucja
  • MAPA Producenci pasz dla drobiu
  • MAPA Wyposażanie ferm drobiarskich

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
12 zł
Kup prenumeratę
120 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.