HODOWCA DROBIU
Numer: 9/2023
ISSN 1425-963X
Artykuły:
- Fermentowana i niefermentowana śruta rzepakowa w żywieniu drobiu
Marta Michalak - Możliwość wykorzystania owadów jako źródło białka w paszach – praktyka czy tylko teoria?
Anna Weiner, Martyna Skowronek, Monika Mazur-Frejowska, Krzysztof Kwiatek - Eubiotyki – nowatorskie rozwiązanie z branży paszowej
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Europejski rynek jaj
Katarzyna Markowska - Lizozym, funkcje i jego zawartość w jajach różnych gatunków ptaków
Teresa Skiba - Czynniki wpływające na jakość skorupy jaja
Joanna Rosenberger - Zdrowe stopy u brojlerów
Sara Dzik - Zagrożenia wynikające z wolnowybiegowego chowu niosek
Bartosz Korytkowski - Obecność grzybów w środowisku fermy
Katarzyna Jankowska - Skuteczne strategie poprawy zarządzania ściółką
- Czy naprawdę potrzebujemy więcej dodatków paszowych?
- Skuteczność fitobiotyków w leczeniu enteritis u drobiu
- Szczepienia przeciwko HPAI
- Czy innowacje technologiczne przysłużą się branży drobiarskiej?
Aktualności branżowe:*
- Wylęgi piskląt
- Rynki globalne, 36 tydzień 2023
- Ceny skupu drobiu rzeźnego
- Handel mięsem drobiowym w I kwartale 2023 roku
- Ceny skupu i sprzedaży jaj
- Handel jajami w I kwartale 2023 roku
- Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
- Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
- Produkcja mięsa drobiowego w UE w I półroczu 2023
- Ceny materiałów paszowych
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
12 zł
12 zł
Kup prenumeratę
120 zł
120 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!