HODOWCA DROBIU
Numer: 12/2023
ISSN 1425-963X
Artykuły:
- Przetworzone białko zwierzęce w zastosowaniach krzyżowych – kontrola pasz i wykrywanie nieprawidłowości
Anna Weiner, Martyna Skowronek, Monika Mazur-Frejowska, Krzysztof Kwiatek - Chrom – pierwiastek bezcenny w czasie stresu i nie tylko …
Agnieszka Wilczek-Jagiełło, Andrzej Puchalski - Nasiona ciecierzycy jako substytut śruty sojowej
Teresa Skiba - Znaczenie mikotoksyn w produkcji drobiarskiej – starożytnej trucizny, która mogła mieć wpływ na wydarzenia opisane w Biblii
Kinga Stuper-Szablewska, Tomasz Szablewski - Polska może zostać liderem terapii fagowych w UE – czy wykorzysta swoją szansę?
Joanna Wajdzik - Aspergillus oryzae – wpływ na zdrowie i produkcyjność drobiu
Magdalena Solka - Produkty uboczne przemysłu rolno-spożywczego w żywieniu drobiu
Katarzyna Jankowska - Wykorzystanie maklei sercowatej jako dodatku do paszy dla drobiu
Adrian Krzykawski, Małgorzata Gugołek - Salmonella w chowie drobiu
Bartosz Korytkowski - Kurniki mobilne przyszłością branży drobiarskiej?
Andrzej Janczura - Odszkodowania dla producentów drobiu – realna pomoc czy iluzja?
Monika Białas
Aktualności branżowe:*
- Rynki globalne, 47 tydzień 2023
- Wielkość krajowych wylęgów piskląt
- Wstawienia kur mięsnych
- Ceny skupu drobiu rzeźnego
- Handel mięsem drobiowym w pierwszych III kw. 2023 r.
- Produkcja mięsa drobiowego w krajach UE
- Ceny skupu i sprzedaży jaj
- Handel jajami w pierwszym półroczu 2023 r.
- Produkcja jaj konsumpcyjnych w krajach UE
- Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
- Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
- Ceny materiałów paszowych
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
12 zł
12 zł
Kup prenumeratę
120 zł
120 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!