

HODOWCA DROBIU
Numer: 3/2024
ISSN 1425-963X
Artykuły:
- Nadzór nad produkcją pasz opartych o białka zwierzęce
Anna Weiner, Krzysztof Kwiatek - Wykorzystanie produktów z konopi w żywieniu indyków rzeźnych
Paweł Konieczka - Rodzime źródła białka sojowego – czy możemy patrzeć w przyszłość z optymizmem?
Anna Suda, Dorota Świderska, Mariusz Korczyński, Mariusz Grzędzicki, Maciej Zglenicki - Lekooporność szczepów Escherichia coli, czyli zagrożenie dla sektora hodowli zwierząt
Katarzyna Gorzkiewicz - Rybi posmak jaja – cecha która nie jest pożądana przez konsumentów
Teresa Skiba - Jaja o zielonych skorupach – chwilowa moda czy szansa dla producentów?Przeczytaj cały
Małgorzata Gugołek - Ekologiczny chów drobiu – czy naprawdę jest systemem bez wad?
Dawid Ziobro, Justyna Batkowska - Jakość mięsa kurcząt brojlerów wolno rosnących
Magdalena Solka - Badania nad wpływem wody natlenionej na wyniki odchowu kurcząt brojlerów
Aleksandra Drażbo, Krzysztof Kozłowski - Trudności w wykrywaniu C. perfringens w mięsie drobiowym
- Ochrona zasobów genetycznych kaczek w Polsce
Bartosz Korytkowski
Aktualności branżowe:*
- Rynki globalne, 10 tydzień 2024
- Wielkość krajowych wylęgów piskląt
- Ceny skupu drobiu rzeźnego
- Ceny skupu i sprzedaży jaj
- Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
- Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
- Ceny skupu zbóż i sprzedaży materiałów paszowych
- Handel zbożami ogółem w 2023 r.
- Handel poszczególnymi zbożami w latach 2021-2023
- Wielkość eksportu zbóż z Polski w latach 2021-2023
- Rynek nasion rzepaku
- Rynek oleju rzepakowego
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
14 zł
14 zł
Kup prenumeratę
160 zł
160 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!