HODOWCA DROBIU
Numer: 4/2024
ISSN 1425-963X
Artykuły:
- Wykrywanie i identyfikacja DNA zwierzęcego w paszach
Anna Weiner, Martyna Skowronek, Monika Mazur-Frejowska, Krzysztof Kwiatek - Rodzime źródło białka sojowego – alternatywa dla komponentów białkowych w żywieniu drobiu
Anna Suda, Dorota Świderska, Mariusz Korczyński, Mariusz Grzędzicki, Maciej Zglenicki - Substancje bioaktywne pochodzenia roślinnego – przegląd
Małgorzata Gugołek - Integralność nabłonka – pierwsza linia obrony
Dr Paco Fernández Lopez-Brea - Sukces konferencji Eimeriana Avia 24, czyli o nowościach w temacie kokcydiozy!
Barbara Szczepankiewicz, zdj. Gustaw Szafraniec - Optient. Rewolucyjne rozwiązanie oświetleniowe, które przekształci przemysł drobiarskiPrzeczytaj cały
- Cystatyna białka jaja kurzego – możliwości wykorzystania w medycynie
Teresa Skiba - Bioluminescencja jako szybka metoda wykrywania drobnoustrojów w produkcji
Sara Dzik - Międzynarodowa konferencja Green Chicken: globalne zaangażowanie na rzecz zrównoważonego rozwoju hodowli drobiu
- Przetworzone białko zwierzęce drobiowe dobrym uzupełnieniem diety psów
- Jakość piskląt kaczych i specyfika odchowu w pierwszych dniach życia
Bartosz Korytkowski
Aktualności branżowe:*
- Rynki globalne, 14 tydzień 2024
- Wielkość krajowych wylęgów piskląt
- Ceny skupu drobiu rzeźnego
- Ceny skupu i sprzedaży jaj
- Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
- Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
- Ceny skupu zbóż i sprzedaży materiałów paszowych
- Produkcja mięsa drobiowego w UE w latach 2021-2023
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
14 zł
14 zł
Kup prenumeratę
160 zł
160 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!