HODOWCA DROBIU
Numer: 5/2024
ISSN 1425-963X
Artykuły:
- Alltech opublikował swój coroczny raport o produkcji pasz na świeciePrzeczytaj cały
- Efekt antyoksydacyjny dodatków paszowych
Magdalena Solka - Wrażliwość bakterii środowiska kurnika na składniki bzu czarnego
Kinga Stuper-Szablewska, Tomasz Szablewski - Możliwość zagospodarowania odpadów spożywczych w żywieniu drobiu
Sara Dzik - Bezpieczeństwo mikrobiologiczne jaj
Tomasz Szablewski, Kinga Stuper-Szablewska - Szczepy Salmonella izolowane od drobiu hodowlanego i ptaków wolno żyjącychPrzeczytaj cały
Katarzyna Gorzkiewicz - Schorzenia nóg w odchowie kurcząt brojlerów
Bartosz Korytkowski - Wzrok i słuch, czyli zmysły odpowiadające za imprinting u drobiu
Sebastian Wlaźlak, Julia Nowak, Wanessa Olszewska, Jakub Biesek - Badanie parametrów temperaturowych w odchowalniku kurcząt z ogrzewaniem na podczerwień
Adam Ujma, Nadiia Spodyniuk - Technologia odchowu kaczek
Bartosz Korytkowski
Aktualności branżowe:*
- Rynki globalne, 18 tydzień 2024
- Wielkość krajowych wylęgów piskląt
- Ceny skupu drobiu rzeźnego
- Handel mięsem drobiowym w I kwartale 2024 r.
- Ceny skupu i sprzedaży jaj
- Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
- Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
- Ceny skupu zbóż i sprzedaży materiałów paszowych
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
14 zł
14 zł
Kup prenumeratę
160 zł
160 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!