W numerze:
- Fizjologiczne podstawy żywienia drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
- Związki mineralne we „współczesnej“ produkcji drobiarskiej Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Ból w hodowli drobiu – realne zagrożenie wyniku produkcyjnego Albert Nakielski
- Surowce ziołowe jako paneceum na letnie upały Anita Zaworska
- Rośliny motylkowate jako pasza dla drobiu i źródło białka Agnieszka Misiura
- Selen zwiększa odporność u ptaków Bartosz Korytkowski
- Prolaktyna u drobiu Anna Wilkanowska, Artur Mazurowski
- Nowoczesna ferma reprodukcyjna z centralnym zbiorem jaj i gniazdami automatycznymi firmy Vencomatic oraz pakowaczką jaj lęgowych firmy Prinzen Vencomatic
- Antybiotykowy czy ziołowy stymulator wzrostu? Wojciech Grudzień
- Groźny stres Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
- Walka z owadami wciąż trwa… Robert Szulc
- Choroby pierwotniacze drobiu Iwona Pijarska-Bińkowska
- Kury ozdobne hodowane w Polsce Katarzyna Jankowska
- Producenci jaj pod Giewontem XVII Sympozjum Drobiarskie Stanisław Wężyk
- Techniczne metody ograniczające emisję amoniaku Joanna Raczyńska
- Felieton: Jajogłowa euro-ekonomia
- Warunki utrzymania gęsi Joanna Marć-Pieńkowska
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł TUTAJ