Strefa Trzoda

Żywienie prosiąt z dodatkiem mączki rybnej

Agnieszka Misiura

Coraz częściej pasze dla trzody chlewnej są uzupełniane dodatkami pochodzenia zwierzęcego, ze względu na niską zawartość składników mineralnych, witamin oraz niską zawartość białka. Mączki rybne od szeregu lat są stosowane w żywieniu trzody chlewnej. W kraju nie produkuje się wystarczającej ilości mączek rybnych, dlatego część z nich musi być importowana. Dużymi producentami takich mączek są: Peru (mączki o bardzo dobrej jakości produkowane z całych i świeżych ryb), Chile, Norwegia, Islandia, Chiny, Tajlandia, USA, Japonia i Dania. Światowa produkcja roczna to ponad 6,3 mln ton mączek rybnych.

 

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.