W numerze:
- Sposób na przykrycie zbiornika z gnojowicą Huesker
- Krajowe nasiona soi jej przetwarzanie i wykorzystanie w żywieniu prosiąt, warchlaków i tuczników Anita Zaworska-Zakrzewska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, †Andrzej Rutkowski
- Lignoceluloza pomaga skrócić czas porodu Stefan Hirtenlehner, Christine Potthast
- Jak osiągać efektywność terapii lekami podawanymi w wodzie do picia? Część IV – czynniki ryzyka powstawania biofilmu, negatywne skutki jego rozwoju w systemie pojenia oraz jak temu zapobiegać? Ad Bakx
- Bilansowanie pasz o niskiej zawartości białka: Histydyna, kolejny aminokwas ograniczający w żywieniu trzody chlewnej Diana Siebert
- Bioasekuracja ferm w praktyce – wyzwania Beata Sinkiewicz
- Wpływ diety lochy ciężarnej na rozwój płodów i zdrowotność prosiąt, część I Dorota Bugnacka
- Leiber NuTaste® Naturalne. Czyste. Smaczne. Leiber ekstrakty z drożdży z naturalnymi, wielofunkcyjnymi składnikami Leiber
- Aktualna sytuacja na rynku wieprzowiny Rodian Pawłowski
- Wpływ pandemii Covid-19 i występowania wirusa ASF na europejski rynek wieprzowiny Marek Wróbel
- Problem emisji odorów w chowie trzody chlewnej Przemysław Marek
- Biogazownia szansą na zwiększenie efektywności produkcji rolnej Robert J. Szulc
- Rola Instytutu Technologiczno- -Przyrodniczego w racjonalnym wykorzystaniu OZE na terenach wiejskich. Główne cele i produkty zadania 1 Programu Wieloletniego 2016-2020 Przemysław Marek
- Parwowirusy świń Katarzyna Podgórska
- Biegunki u świń w okresie poodsadzeniowym i w początkowym okresie tuczu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Wartość użytkowa i hodowlana oraz zwiększenie produkcyjności trzody chlewnej Marek Babicz, Anna Hammermeister
Kup ten numer - 13 zł TUTAJ
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ