Strefa Trzoda

Zarządzanie dużą fermą – wyzwania

Beata Sinkiewicz, Dariusz Witczak

 

W obecnej sytuacji, w której się znajdujemy, produkcja trzody chlewnej jest ogromnym wyzwaniem. Brak stabilizacji rynku cenowego, ciągła huśtawka cen żywca, zagrożenia związane z ASF i innymi chorobami, jak również brak pewności co do pozyskania wykwalifikowanego personelu, sprawiają że producenci nie mogą czuć się pewnie. Dlatego im większa ferma, tym większe ryzyko i więcej wyzwań przed hodowcą. Ludzkość w XXI wieku nie zrezygnuje jednak ze spożywania wieprzowiny i to jest motorem do działania dla hodowców.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.