W numerze:
*Aktualności branżowe: Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce, Ceny trzody chlewnej w krajach UE, Handel mięsem wieprzowym w okresie I-IV 2022 r., Handel żywymi świniami w okresie I-IV 2022 r., Ceny materiałów paszowych, Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem, Produkcja mięsa wieprzowego w UE
* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online
- Wykorzystanie pasz alternatywnych w precyzyjnym żywieniu tuczników Eugeniusz R. Grela
- Fermentacja komponentów paszowych Dorota Bugnacka
- Produkcja z fermentowanym wyciągiem z ziół Dariusz Witczak
- Zespół zapalno-martwiczy u świń (SINS). Rozwiązanie pierwotnej przyczyny za pomocą aktywatora mechanizmów adaptacyjnych w jelitach Anco FITRenata Breitsma - cały artykuł
- Składniki bioaktywne w paszach dla świń Katarzyna Jankowska
- Stres cieplny i jego wpływ na użytkowość rozpłodową loch Anna Zmudzińska, Katarzyna Suchara, Karolina Roślewska
- Problemy z rozrodem – powód mykotoksyny Beata Sinkiewicz, Dariusz Witczak
- Cechy mateczne u loch Marek Babicz, Kinga Kropiwiec-Domańska, Magdalena Moczulska
- Produkcja mleka loch Natalia Slipets
- Pleuropneumonia świń Marcin Sońta, Miranda Sońta
- Trudna sytuacja na rynku trzody chlewnej – co możemy jeszcze zrobić Marek Wróbel
Producenci pasz dla trzody chlewnej*
Wyposażenie chlewni*
Tuczniki - ceny skupu netto*
* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online
Kup ten numer - 15,00 zł TUTAJ
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 85,00 zł TUTAJ