HODOWCA
TRZODY CHLEWNEJ
Numer: 3-4/2023
ISSN 1425-9648
Artykuły:
- Źródła tłuszczów w żywieniu tuczników i ich wpływ na efekty produkcyjne i jakość mięsa
Eugeniusz R. Grela - Struktura paszy, a wykorzystanie składników pokarmowych, cz. II
Pasza sucha, czy podawana na mokro?
Dorota Bugnacka - Jak efektywnie zwiększyć wartość odżywczą pasz – emulgatory i enzymy
Anita Zaworska-Zakrzewska, Paweł Galuba - Rodzaje paszociągów – na co należy zwrócić uwagę?
Natalia Slipets - Soja – zapotrzebowanie i możliwości uprawy w Polsce
Monika Kopaczel-Radziulewicz, Katarzyna Markowska - Linie pojenia jako źródło drobnoustrojów na fermie
Katarzyna Jankowska - Poronienia u świń, cz. II
– czynniki niezakaźne
Dominika Siuda, Dariusz Witczak - Zakaz stosowania farmakologicznego ZnO u prosiąt:
Wskazówki dotyczące jego sposobu działania, aby wybrać odpowiednie alternatywy
Axel Minetto, Dawid Kołacz - Amorficzna Ziemia Okrzemkowa w hodowli zwierząt
- Nowy wymiar zootechniki
- Jubileuszowa XXX Narodowa Wystawa Zwierząt Hodowlanych w maju na MTP
- Poporodowa kontrola temperatury ciała loch, a spożycie paszy
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Lawsonia u świń
Marcin Sońta, Anna Zalewska, Miranda Sońta - Aktualna sytuacja w chowie i hodowli świń
Rodian Pawłowski - Ilość czy jakość mięsa?
Marek Babicz, Daria Adamczyk, Michał Kumor
Aktualności branżowe:*
- Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem
- Produkcja mięsa wieprzowego w UE
- Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce
- Ceny trzody chlewnej w krajach UE
- Handel mięsem wieprzowym w 2022 r.
- Handel żywymi świniami w 2022 r.
- Ceny materiałów paszowych
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
15 zł
15 zł
Kup prenumeratę
85 zł
85 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Branżowy Trzoda Chlewna
GRATIS!