HODOWCA
TRZODY CHLEWNEJ
Numer: 7-8/2023
ISSN 1425-9648
Artykuły:
- Jakość mięsa zaczyna się na fermie – dobrostan i żywienie zwierząt a oczekiwania konsumenta
Anita Zaworska-Zakrzewska, Dagmara Łodyga, Małgorzata Kasprowicz-Potocka - Blok mineralno-witaminowy dla trzody Agrofeed – Wima
- Koszt paszy to nie tylko jej cena!
Natalia Slipets - Efektywność żywienia świń rasy puławskiej paszami bez udziału GMO
Eugeniusz R. Grela, Zbigniew Bajda, Ewa Gałązka - FWZ cz. II
czyli możliwości fermentowanego wyciągu z ziół
Dominika Siuda, Dariusz Witczak - Postępowanie podczas i po ciężkim porodzie u lochy
Dominika Siuda, Dariusz Witczak - Poród lochy w warunkach obniżonego dobrostanu – cz. I
Dorota Bugnacka - Stres cieplny a produkcyjność
Regulacja temperatury ciała u świń
Marek Babicz, Kinga Kropiwiec-Domańska - Alternatywne metody dla kastracji chirurgicznej knurków
Anna Zalewska, Marcin Sońta, Patrycja Ciborowska - Znaczenie immunoglobulin siary dla zdrowia prosiąt
Agnieszka Wilczek-Jagiełło
Aktualności branżowe:*
- Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem
- Produkcja mięsa wieprzowego w UE
- Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce
- Ceny trzody chlewnej w krajach UE
- Ceny materiałów paszowych
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
15 zł
15 zł
Kup prenumeratę
85 zł
85 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Branżowy Trzoda Chlewna
GRATIS!