HODOWCA
TRZODY CHLEWNEJ
Numer: 11-12/2023
ISSN 1425-9648
Artykuły:
- Żyto w żywieniu świń
Eugeniusz R. Grela - Korzeń pieprzycy (macy) peruwiańskiej – co to takiego?
Skład, właściwości i działanie u zwierząt
Anita Zaworska-Zakrzewska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Joanna Nowacka-Woszuk - Wprowadzenie nowych loszek do stada
Marek Babicz - Znaczenie mikrobioty jelitowej – część I
Czynniki wpływające na równowagę bakterii w jelicie
Dorota Bugnacka - Fermentowany Wyciąg z Ziół – rozwiązanie które stosują nowoczesne fermy i osiągają bardzo dobre wyniki!
Dariusz Witczak, Dominka Siuda - Zaplanuj przyjazd na targi POLAGRA PREMIERY 2024 w szerszym towarzystwie!
- Paszowcy nad Balatonem
Największe sympozjum paszowe w Europie Centralnej
Piotr Lisiecki - Odsadzenie prosiąt nie jest takie proste
Natalia Slipets - Innowacje technologiczne w ochronie zdrowia świń
Arkadiusz Dors - Nutrigenomika i nutrigenetyka – część I
Zastosowania w naukach o zwierzętach
Paweł Urbański - Zrównoważone rolnictwo – część I
Geneza, polityka rolna, problemy w produkcji zwierzęcej
Jerzy Mirosław Kupiec - Aktualna sytuacja na europejskim rynku trzody chlewnej
Marek Wróbel - XLIX Konferencja Naukowa Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polskiej Akademii Nauk
Katarzyna Markowska
Aktualności branżowe:*
- Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem
- Produkcja mięsa wieprzowego w UE
- Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce
- Ceny trzody chlewnej w krajach UE
- Handel mięsem wieprzowym w Polsce w pierwszych III kw. 2023 r.
- Handel żywymi świniami w pierwszych III kw. 2023 r.
- Ceny materiałów paszowych
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
15 zł
15 zł
Kup prenumeratę
85 zł
85 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Branżowy Trzoda Chlewna
GRATIS!