Strefa Trzoda
okl HT 2024 1 2

HODOWCA
TRZODY CHLEWNEJ

Numer: 1-2/2024

ISSN 1425-9648

Artykuły:

  • Resztowe spożycie paszy jako behawioralno-żywieniowe i ekonomiczne kryterium w doskonaleniu użytkowości hodowlanej świń
    Eugeniusz R. Grela, Robert Krusiński
  • Wpływ różnych czynników na stabilność mikrobioty jelitowej świń
    Dorota Bugnacka
  • Perspektywy produkcji wieprzowiny jako źródła białka
    Marek Babicz, Patrycja Rekiel, Magdalena Moczulska
  • Wpływ wybranych składników diety świń na ekspresję genów
    Paweł Urbański
  • Dobrostan loszek i jego wpływ na reprodukcję
    Marek Babicz, Krzysztof Skalski
  • Kokcydioza
    Dominika Siuda, Dariusz Witczak
  • Zarządzanie fermą a źródło problemów z biegunką
    Natalia Slipets
  • Liczne mioty są podstawą sukcesu w produkcji trzody chlewnejPrzeczytaj cały
    Robert Burek
  • Przesadzanie prosiąt i „meblowanie” miotów
    Beata Sinkiewicz
  • Aktualna Sytuacjana rynku trzody chlewnej w Europie
    Marek Wróbel
  • Dziesiąta jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Rolniczych Polagra Premiery

Aktualności branżowe:*

  • Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem
  • Produkcja mięsa wieprzowego w UE
  • Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce
  • Ceny trzody chlewnej w krajach UE
  • Handel mięsem wieprzowym w Polsce w pierwszych III kw. 2023 r.
  • Handel żywymi świniami w pierwszych III kw. 2023 r.
  • Ceny materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • NOWOŚĆ: Katalog Firm Paszowych 2024
  • MAPA Producenci pasz dla trzody chlewnej
  • MAPA Wyposażanie Chlewni

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
18 zł
Kup prenumeratę
100 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Branżowy Trzoda Chlewna

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.