Strefa Trzoda

Hodowca Trzody Chlewnej 5-6/2015

 W numerze:

  1. Śruta rzepakowa i słonecznikowa w żywieniu świń Krzysztof Karpiesiuk
  2. Wpływ ziół na system immunologiczny Anita Zaworska
  3. Kwasy tłuszczowe o łańcuchach średniej długości pomagają maciorom osiągnąć swój potencjał genetyczny Wouter Naeyaert, Dawid Kołacz
  4. Mikotoksyny w paszach dla loch – metody detoksykacji, wpływ na pasze Tadeusz Barowicz, Mariusz Pietras
  5. Bio-inaktywacja: właściwy sposób inaktywacji mikotoksyn w produkcji trzody chlewnej Krzysztof Serwa
  6. P E D – epidemiczna biegunka świń Andrzej Bochniak i współpracownicy
  7. Przyczyny biegunek u świń Karol Kotowski
  8. Infekcje dróg moczowych loch Andrzej Bochniak i współpracownicy
  9. Najważniejszy okres w życiu prosiąt Kaja Przybylska, Wioletta Biel
  10. Jak można uniknąć stresu cieplnego u świń? Katarzyna Jankowska
  11. Wskaźniki mikroklimatu jako element dobrostanu w produkcji świń Marek Babicz, Marcin Hałabis
  12. LifeStart – lepszy start w życie Piotr Lisiecki
  13. Wykorzystanie markerów genetycznych w hodowli świń Artur Mazurowski
  14. Energooszczędność w chlewni Recticel Izolacje

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.