W numerze:
- Jełczenie tłuszczu w paszach: w żywieniu drobiu problem ważny, jednakże nie dramatyczny Zenon Zduńczyk, Jan Jankowski, Andrzej Koncicki
- 100 lat badań naukowych nad żywieniem drobiu Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
- Jakość wody i wentylacji, ważne czynniki w produkcji kurcząt rzeźnych Katarzyna Jankowska
- Nowoczesna wytwórnia pasz De Heus w Iłowie
- Słoma a ściółka słomiana higiena, mniejsza pracochłonność, wyższa zdrowotność ptaków Katarzyna Markowska
- Korzyści ze stosowania owadów w żywieniu drobiu Maciej Kucharski
- Olejek z lawendy lekarskiej Katarzyna Jankowska
- Chrząszcze ściółkowe w produkcji indyków i metody ich zwalczania Bartosz Korytkowski
- Sucha dezynfekcja metodą na poprawę jakości podłoża w kurniku i wzrost opłacalności produkcji Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Metody ograniczania much na fermie Maciej Kucharski
- Żywienie drobiu podczas wysokich temperatur Bartosz Korytkowski
- Konferencja Kartzfehn w Polsce, 4-6.05.2017 Katarzyna Markowska
- Stres cieplny u drobiu, jak walczyć z nim w dzień, jak zapobiegać w nocy? Marcin Barabasz
- Mechanizmy neurofizjologicznego zjawiska impritingu u ptaków Oliwia Duszyńska-Stolarska
- Problemy i perspektywy szczepień Zdzisław Gliński
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich 2017/2018 - 60zł TUTAJ