INDYK POLSKI
Wydanie wiosenne: 1/2023 (82)
ISSN 1644-8413
Artykuły:
- Co nowego wiemy o wirusie grypy ptaków?
Krzysztof Śmietanka - Hybrid Turkeys publikuje nowe europejskie wytyczne dotyczące żywienia
- Wykorzystanie potencjału aminokwasów limitujących w wzmacnianiu kondycji bariery jelitowej u indyków rzeźnych
Paweł Konieczka - Areał uprawy soi w Polsce wzrasta, ale to wciąż za mało
Monika Kopaczel-Radziulewicz - Strefa wiedzy Indyk
sezon II - Wpływ pandemii covid-19 na poziom cen żywca indyków w latach 2019-2022
Katarzyna Utnik-Banaś - Innowacyjna metoda umożliwiła porównanie dobrostanu indorów i indyczek w wieku 11. tygodni
Joanna Marchewka - Wady piskląt indyczych – wpływ wieku niosek i czasu przechowywania jaj
Daria Murawska - Ornitobakterioza – jeden z głównych problemów w wielkotowarowym chowie drobiu
Agnieszka Łoś, Bartłomiej Tykałowski, Andrzej Koncicki - Nieprawidłowe odchody indyków
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Krwotoczne zapalenie jelit u indyków
Hemorrhagic enteritis of turkeys (HE)
Iwona Stolarska - Innowacja w termoizolacji na fermach
- Anulowanie zamówienia przez hodowcę, a szkoda sprzedawcy piskląt
Monika Białas - Polagra premiery 2023 – udany powrót po trzech latach przerwy
Aktualności branżowe:*
- Handel pisklętami indyczymi
- Wylęgi piskląt indyczych
- Wstawienia piskląt indyczych
- Ceny skupu indyków i sprzedaży mięsa
- Ceny materiałów paszowych
- Produkcja mięsa indyczego w UE w latach 2019-2022
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
20 zł
20 zł
Kup prenumeratę
80 zł
80 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!