INDYK POLSKI
Wydanie letnie: 3/2024 (88)
ISSN 1644-8413
Artykuły:
- Produkcja indyków w Polsce za 8 miesięcy 2024 r.
Marian Biegański - Rodzime źródło białka sojowego – alternatywa dla komponentów białkowych w żywieniu drobiu
Anna Suda, Dorota Świderska, Mariusz Korczyński,
Mariusz Grzędzicki, Maciej Zglenicki - Znaczenie kwasu masłowego w żywieniu drobiuPrzeczytaj cały
Krzysztof Lipiński, Magdalena Mazur-Kuśnirek - Enzymy egzogenne wpływają na poprawę zdrowia i funkcjonowania jelit indykówPrzeczytaj cały
Anna Rogiewicz - Efekt antyoksydacyjny dodatków paszowych
Magdalena Solka - Zagrożenia podczas końcowego etapu tuczu indyków
Bartosz Korytkowski - Rozród indyków – wyzwanie w reprodukcji ptaków
Mariola Słowińska - Wysoce zjadliwa grypa ptaków w Polsce w sezonie 2023/2024
Krzysztof Śmietanka - Adenowirusy ptasie – przegląd najważniejszych informacji
Anna Wilkanowska - Walka z bakteriami Salmonella w stadach indyków
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Wyzwania związane z monitorowaniem i kontrolą Salmonelli w dużych fermach drobiu
wywiad ze specjalistami w zakresie zdrowia ptaków i higieny budynków inwentarskich Jarosławem Milą i Przemysławem Przybyła
Katarzyna Markowska - Czy sygnalista to donosiciel?
Monika Białas
Aktualności branżowe:*
- Wylęgi piskląt indyczych
- Handel pisklętami indyczymi
- Wstawienia piskląt indyczych
- Ceny skupu indyków i sprzedaży mięsa
- Ceny materiałów paszowych
- Produkcja mięsa indyczego w UE w latach 2020-2024
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
30 zł
30 zł
Kup prenumeratę
120 zł
120 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!