
Archiwum
Indyk Polski 51 (2/2015)
W numerze:
- Całe ziarno pszenicy w żywieniu indyków rzeźnych Teresa Majewska
- Zależność pomiędzy żywieniem indyków a wodochłonnością mięsa Anna Wilkanowska
- Sole kwasu masłowego korzystnie wpływają na integralność jelit Katarzyna Jankowska
- Przyczyny zatruć u drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
- Czynniki wpływające na udział mięśni piersiowych w tuszce indyka Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
- Grypa ptaków Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
- Rośnie produkcja indyków Marian Biegański
- Jeden z najważniejszych czynników decydujących o sukcesie w hodowli indyka Akademia Indyka
- Aspergiloza pochodząca z wylęgarni – jak ją rozpoznać? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Na co warto zwrócić uwagę przy wyborze dostawcy gazu płynnego? Novatek
- Wilgotność oraz poziom CO2 w indyczniku jako wskaźniki oceny wentylacji Bartosz Korytkowski
- Możliwość kontroli populacji much na fermie Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
- Postępowanie w przypadku sporu między dostawcą paszy lub piskląt a producentem drobiu redakcja
- Jakie dokumenty powinien posiadać właściciel fermy drobiu w swoim gospodarstwie? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Biegły sądowy czy niezależny lekarz weterynarii? Wojciech Grudzień
- Seminarium hodowli indyka – najważniejsze zagadnienia dotyczące utrzymania stad rodzicielskich oraz higieny Wojciech Grudzień
- Quo vadis polskie drobiarstwo? Cargill
- Energooszczędna wentylacja dla drobiu Inwest Agro
- Indyk z grilla
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich 2017/2018 - 60zł TUTAJ