W numerze:
- Produkcja pasz z trwałych użytków zielonych sprzyjająca ochronie środowiska Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
- Zasady tworzenia i formowania pryzm kiszonkowych Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
- GPS – kiszonki z całych roślin zbożowych w mieszance z roślinami strączkowymi Józef Krzyżewski
- Technologia PRO kiedy więcej znaczy mniej Silotite
- Polmass SA zorganizował Międzynarodową Konferencję Kiszonkarską Polmass SA
- Nawożenie dolistne kukurydzy Hubert Waligóra, Witold Skrzypczak
- Chrońmy skutecznie kukurydzę przed zachwaszczeniem Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
- Produkcja wysokiej jakości żywca rzeźnego z wykorzystaniem pogłowia cieląt ze skupu od rolników Dariusz S. Miankowski
- Systemy opasu i kategorie opasanego bydła Krzysztof Bilik
- Synchronizacja rui w stadach bydła mięsnego Małgorzata Horecka
- Wentylacja w oborze - Ważna czy najważniejsza? Robert Szulc
- Strach przed mlekiem ekologicznym Tomasz Sakowski
- Jod w dippingu Franciszek Brzóska, Tadeusz Barowicz, Bogdan Śliwiński
- Choroby bydła wywołane przez wirus papillomatozy (papilloma virus) Zdzisław Gliński
- Biegunki u cieląt, zagadnienia żywieniowe (Część 2. Żywieniowe możliwości ograniczania występowania biegunek) Adam Mirowski
- Niedługo minie siedemdziesiąt lat inseminacji bydła w Polsce Henryk Pawlak
- Selen i jego rola dla zdrowia ludzi i zwierząt Maciej Gaworski
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ