W numerze:
- Trzy warianty ptasiej grypy mogą zagrozić europejskiej produkcji drobiarskiej
- Kontrowersje wokół oznakowania jaj z wolnego wybiegu
- Rozporządzenie MRiRW dotyczące wirusa grypy ptaków – większe zaostrzenia
- 100 lat badań naukowych nad żywieniem drobiu, cz. II Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
- Jełczenie tłuszczu w paszach: w żywieniu drobiu problem ważny, jednakże nie dramatyczny Zenon Zduńczyk, Jan Jankowski, Andrzej Koncicki
- Wartość pokarmowa nasion soi z upraw krajowych Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Tomasz Kołata
- Pomiary dobrostanu w hodowli zwierząt Bartosz Korytkowski
- Bezpieczeństwo i jakość surowców drobiarskich a system utrzymania drobiu Anna Wilkanowska
- Syndrom czarnych kości (BBS) wada jakościowa mięsa drobiowego, a jednocześnie czuły wskaźnik dobrostanu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Zastosowanie witaminy C Anna Wilkanowska
- Inżynieria genetyczna u kur Maciej Kucharski
- Wpływ zwiększania masy ciała mięsnych kur rodzicielskich w okresie wychowu i wczesnej stymulacji świetlnej na produkcję jaj Alina Rachwał
- Wermikulit jako dodatek do ściółki i do paszy Bartosz Korytkowski
- Potargowe reminiscencje AVICONS
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł TUTAJ