W numerze:
- Znaczenie biologiczno-ekologiczne wybranych produktów ziołowych stosowanych w chowie brojlerów oraz kur niosek Henryk Maciołek
- Żywienie drobiu podczas wysokich temperatur Bartosz Korytkowski
- Żywienie towarowych kurek leghorn paszą o stopniowo obniżanym poziomie białka Alina Rachwał
- Zachować zdrowe jelita u drobiu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Stres cieplny u drobiu jak walczyć z nim w dzień, jak zapobiegać w nocy? Marcin Barabasz
- Autoszczepionki - eksperyment, czy też ważne narzędzie w profilaktyce chorób zakaźnych? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Energooszczędność w budynkach do hodowli drobiu Recticel Izolacje
- Słoma a granulat ze słomy - higiena, mniejsza pracochłonność, wyższa zdrowotność ptaków Velti Sp. z o.o.
- Nowe podejście do metod poprawy wykorzystania pasz Trouw Nutrition
- Metody ograniczania much na fermie Maciej Kucharski
- Zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi Oliwia Duszyńska-Stolarska
- Jakość wody i wentylacji ważne czynniki w produkcji kurcząt rzeźnych Katarzyna Jankowska
- Jaja jako surowiec drobiarski wzbogacony o substancje bioaktywne Bartosz Korytkowski
- Jakość jaj z chowu ekologicznego Katarzyna Pietrzkiewicz
- Etiologia chorób drobiu wodnego Oliwia Duszyńska-Stolarska
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł TUTAJ