Strefa Drób

Hodowca Drobiu 4/2015

Motywowanie pracowników fermy drobiu

Ryszard Gilewski,  Stanisław Wężyk


Mimo stosunkowo wysokiego w Polsce bezrobocia, każdy kierujący fermą drobiu zdaje sobie sprawę jak trudno jest zdobyć do pracy odpowiednio przygotowanych i lubiących ptaki pracowników.

Czy dobrostan jest kluczem do światowego rynku drobiarskiego?

Mark Clements


Wymagania handlowe i zmiany wymagań konsumentów oznaczają, że producenci drobiu muszą na dłuższą metę respektować dobrostan zwierząt.

Rosnąca rola dobrostanu zwierząt i potencjalne korzyści dla producentów drobiu

Mark Clements


W miarę, jak rynki światowe zbliżają się coraz bardziej do siebie, a standardy i regulacje stają się coraz bardziej globalne, kto ich nie przestrzega, z jakiegokolwiek powodu, ten wkrótce może stać się wykluczony. Trendy na jednym rynku, szczególnie, jeżeli to spory rynek, mają tendencję do rozszerzania się na inne rynki, i odrzucanie ich jako fanaberii często może okazać się zbyt krótkowzroczne.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.