W numerze:
- Bioaktywne składniki w paszach z użytków zielonych Zofia Antoszkiewicz, Dariusz Minakowski
- Żywienie krów a zawartość CLA w mleku i produktach mleczarskich Marika Kowalska, Adam Ambroziak, Marek Aljewicz, Grażyna Cichosz
- Skład i wartość odżywcza tłuszczu mlekowego w zależności od żywienia krów Adam Ambroziak, Marika Kowalska, Marek Aljewicz, Dariusz Minakowski, Grażyna Cichosz
- Dlaczego należy spożywać mięso wołowe? Barbara Łaska, Teresa Stawska
- Wpływ żywienia energetycznego na rozród krów Józef Krzyżewski
- Wysłodki buraczane – suche czy kiszone? Marek Gaworski
- Zadawanie paszy robotem Leopold Tupalski
- Dbajcie o nogi krów Rafał Sieradzki, Maciej Adamski
- Pustodój unikaj go jak ognia! Michał Gedymin
- Preparaty deratyzacyjne Robert Szulc
- Rotawirusowa biegunka Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro
- Uroczysta Inauguracja Roku Akademickiego 2012/2013 na Wydziale Bioinżynierii Zwierząt UWM w Olsztynie Katarzyna Markowska, Dariusz S. Minakowski
- Współczesne postrzeganie dobrostanu zwierząt Anna Wójcik
- Odwiedziliśmy gospodarstwa laureatów naszego konkursu redakcja
- Mikrociągnik w produkcji mleka
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ